Press "Enter" to skip to content

YKS ile Açıköğretime Girebilmek İçin Ne Yapmalıyım?

Açıköğretim fakültesi de diğer üniversiteler gibi ön lisans (2 yıllık) ve lisans (4 yıllık) olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bunun yanı sıra, kontenjanı olanlar ve olmayanlar şeklinde de kendine kategorisinde ikiye ayrılmış durumda idi. Fakat 2014 yılından itibaren kontenjan sınırlaması olmayan bölüm bulunmuyor. Kontejan farkı ise şu şekildeydi: kontenjanı olan bölümler diğer bölümler ile aynı koşullardayken, kontenjanı olmayan bölümlerde ise meslek lisesi mezunları kendi alanlarına denk gelen açıköğretim ön lisans bölümlerine sınavsız geçilebiliyordu.

Şu an kendi alanlarının dışındaki bölümlere ise TYT puanlarının herhangi birinden 100-500 arasında ham 150 puan alarak girilebiliyor. Eğer meslek lisesi haricinde bir okuldan mezun olunmuşsa TYT puanlarının herhangi birinden yine 100-500 arasında ham 150 puan alınarak girilebiliyor.

Eğer TYT YKS‘de açıköğretim haricinde bir bölüme yerleşilirse, kayıt yaptırılan bölüm haricindeki herhangi bir açıköğretim bölümüne tekrar sınava girilmeden giriş yapılabiliyor. Alanların farklı olması koşulu ile öğrenci hem örgün hem de açıköğretim okuyabiliyor.

Eğer üniversiteden mezun olunmuşsa, mezun olunan bölüm haricinde herhangi bir açıköğretim bölümüne tekrar sınava gerek kalmadan kayıt olunabilir.

2021 Açıköğretim Kayıt Tarihleri Açıklandı

ÖSYM’nin, 2021 YKS tercih sonuçlarını açıklamasının ardından üniversite adayları heyecan içinde Açıköğretim kayıt tarihlerini bekliyordu. Öğrencilerin heyecanlı bekleyişi Anadolu Üniversitesi’nin 2021 Açıköğretim kayıt tarihleri hakkındaki…

2021 Açıköğretim Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Milyonlarca açıköğretim öğrencisinin pandemi sürecinde merak ettiği 2021 Açıköğretim Sınav Tarihleri Ne Zaman? sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt geldi. Ziya Selçuk, açıköğretim sınav…

Açıköğretim TYT Baraj Puanı Kaç?

Bildiğiniz üzere Açıköğretim Fakülteleri, ön lisans bölümleri (2 yıllık bölümler) ve lisans bölümleri (4 yıllık bölümler) şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Bu bölümlere gidebilmek için baraj puanını…

Açıköğretim Uluslararası İlişkiler Okumalı mıyım?

Açıköğretim öğrencilerinin sıklıkla tercih ettikleri diğer bir bölüm olan Uluslararası İlişkiler bölümü, dört yılda tamamlanabilecek bir lisans programıdır. Uluslararası İlişkiler bölümü Türkiyedeki ve tüm dünyadaki toplumsal,…

Açıköğretim Kamu Yönetimi Okumalı mıyım?

Anadolu Üniversitesi‘nin en ilgi gören bölümlerinden biri olan Kamu Yönetimi, dört yıllık bir lisans programıdır. Anadolu Üniversitesi‘nin yanı sıra İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerinde…

İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.