Press "Enter" to skip to content

İkinci Üniversite İşlemleri

Herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan öğrenciler ve örgün eğitim mezunları, aşağıda belirtilen koşulları sağlamaları halinde Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)’na tekrar girmeden, aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim veren Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans (Kontenjanlı programları hariç), İktisat ve İşletme Fakültesi lisans programlarından sadece birine kayıt yaptırarak farklı bir alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır.

2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler veya mezunlar istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere uzaktan eğitim sistemine göre eğitim yapan Fakültelerin ön lisans veya lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.

2010-2011 ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÜNİVERSİTE PROGRAMI BÖLÜMLERİ
Örgün yükseköğretimde kayıtlı veya mezun öğrencilerin seçebileceği bölümler
ADALET 2 YILLIK ÖNLİSANS
BANKACILIK VE SİGORTACILIK 2 YILLIK ÖNLİSANS
BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI 2 YILLIK ÖNLİSANS
ÇALIŞMA EKO. VE END. İLİŞKİLERİ 4 YILLIK LİSANS
DIŞ TİCARET 2 YILLIK ÖNLİSANS
ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM, İLETİM VE DAĞITIMI 2 YILLIK ÖNLİSANS
EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ 2 YILLIK ÖNLİSANS
EV İDARESİ 2 YILLIK ÖNLİSANS
FELSEFE 4 YILLIK LİSANS
FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK 2 YILLIK ÖNLİSANS
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM 2 YILLIK ÖNLİSANS
İKTİSAT 4 YILLIK LİSANS
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2 YILLIK ÖNLİSANS
İŞLETME 4 YILLIK LİSANS
İŞLETME YÖNETİMİ 2 YILLIK ÖNLİSANS
KAMU YÖNETİMİ 4 YILLIK LİSANS
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ 4 YILLIK LİSANS
KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM 2 YILLIK ÖNLİSANS
LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK 2 YILLIK ÖNLİSANS
LOJİSTİK 2 YILLIK ÖNLİSANS
MALİYE 4 YILLIK LİSANS
MARKA İLETİŞİMİ 2 YILLIK ÖNLİSANS
MEDYA VE İLETİŞİM 2 YILLIK ÖNLİSANS
MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI 2 YILLIK ÖNLİSANS
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI 2 YILLIK ÖNLİSANS
ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA 2 YILLIK ÖNLİSANS
PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖN. 2 YILLIK ÖNLİSANS
RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI 2 YILLIK ÖNLİSANS
SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ 2 YILLIK ÖNLİSANS
SOSYAL BİLİMLER 2 YILLIK ÖNLİSANS
SOSYAL HİZMETLER 2 YILLIK ÖNLİSANS
SOSYOLOJİ 4 YILLIK LİSANS
SPOR YÖNETİMİ 2 YILLIK ÖNLİSANS
TARIM 2 YILLIK ÖNLİSANS
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 2 YILLIK ÖNLİSANS
ULUSLARARASI İLİŞKİLER 4 YILLIK LİSANS
YEREL YÖNETİMLER 2 YILLIK ÖNLİSANS
BİLGİLENDİRME
Program: İkinci Üniversite
Başvuru Tarihi: 25 Ekim 2010 00:00 – 26 Kasım 2010 17:00
Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 – 23 Kasım 2010, mesai saatleri
Mazeretli Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2010 – 26 Kasım 2010, mesai saatleri
Önemli Not: AÖF Büroları, normal kayıt tarihlerine denk gelen Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermemektedir. Mazeretli kayıt tarihlerine denk gelen günlerde ise sadece Pazar günleri hizmet vermemektedir.Başvuru ve kayıt işleminizi gerçekleştirebilmek için aşağıda belirtilen basamakların tümünü uygulamalısınız.Bu sayfada bulunan açıklamaların tamamını okumadan kesinlikle başvuruya başlamayınız.
KAYIT ADIMLARI
* Başvuru şartlarını taşıyorsanız başvurunuzu sitemize yapınız.
* Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
* Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız.
* AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız.
BAŞVURU VE KAYIT
1) BAŞVURU
İkinci Üniversite başvuru koşulları aşağıdadır:Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans ve önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, belli bir kontenjanla sınırlandırılmış bölümler hariç aynı alanda olmamak üzere açıköğretim sistemiyle öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler. 

* Herhangi bir yükseköğretim programından mazun olanlar ile 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, belli bir kontenjanla sınırlandırılmış bölümler hariç, alanları dışındaki Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya ön lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler. İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabileceğiniz programların listesi için tıklayınız.
* ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler başvurabilirler.
* Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler başvuruda bulunabilirler.
* Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
* Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.
* Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.
* Açıköğretim programlarından mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.

Programın başvuru koşullarını taşıyorsanız 25 Ekim 2010 – 26 Kasım 2010 tarihleri içerisinde başvurunuzu bu siteden yapınız. Internet’ten başvuru işlemleri 26 Kasım 2010 saat 17:00′da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası sadece bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.

Sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgileri sayfasında, AÖF Büro-Web Hizmetleri sitesine girmeniz için gerekli olan AÖF Büro-Web site şifresi de bulunmaktadır. Bu şifre sayesinde AÖF Büro-Web Hizmetleri sitemize girerek adres, büro, sınav merkezi, telefon numaraları, e-posta adresi gibi kişisel bilgi değişikliğinizi gerçekleştirebilir, öğrencilikle ilgili diğer bilgilere ulaşabilir ve AÖF E-Posta Hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu nedenle, Başvuru ve Kayıt Bilgileri sayfasının başkalarının eline geçmesini ve görülmesini engelleyiniz. AÖF Büro-Web site şifresi size özel olup diğer şahısların şifrenizi öğrenmesinden ve sonrasında şifreyle gerçekleştirilecek işlemlerden doğacak sorumluluk size ait olacaktır.

Başvurunuz sonrasında bilgisayarınıza indireceğiniz ve yazıcı dökümünü alacağınız elektronik dosya PDF formatındadır. Eğer bilgisayarınızda bu dosyayı okuyacak Adobe Reader yazılımı yoksa öncelikle burayı tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza indirip kurunuz.

Başvuruya şimdi başlamak için burayı tıklayınız.

2) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Kayıt anında AÖF Bürosuna teslim etmek zorunda olduğunuz belgeler aşağıda listelenmiştir. Bu belgeleri kayıt anından önce mutlaka hazırlayınız. Herhangi bir belge hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için belge adının üzerini tıklayınız.* Internet Başvuru Belgesi
* Fotoğraflı-İmzalı Form
* Öğrenci Bilgi Formu
* 4 adet 4.5×6 cm. Fotoğraf
* Öğrenim Belgesi (noter veya AÖF büro yöneticisi tarafından onaylı) 

Özürlü öğrencilerimizin, sınavlara kendileri için ayrılmış salonlarda katılabilmeleri için durumlarıyla ilgili Sağlık Raporunun fotokopisini, şehit veya malul çocukları ise “Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payı” ödemelerinin düzenlenmesi için durumlarını kanıtlayan belgelerini, yukarıda listelenen kayıt belgeleri ile birlikte kayıt yaptıracağı AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için Kayıt Kılavuzuna bakınız.

3) ÖĞRENİM BEDELLERİNİN BANKAYA ÖDENMESİ
Kayıt yaptıracak aday öğrenciler iki farklı ödeme yapacaklardır. Birinci ödeme kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan Öğretim Gideri, ikinci ödeme ise her yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payıdır. Ödemenizi 25 Ekim 2010 – 26 Kasım 2010 tarihleri arasında, bankanın mesai saatleri içerisinde, kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce herhangi bir Vakıfbank şubesine yapmalısınız.Ödeyeceğiniz miktarı buradan öğrenebilirsiniz.
4) KAYIT
Yukarıda tanımlanan belgeler ile birlikte 25 Ekim 2010 – 26 Kasım 2010 tarihleri içerisinde herhangi bir AÖF bürosuna giderek kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt anında, hazırladığınız belgeleri eksiksiz olarak büroya teslim edecek ve kitaplarınızı alacaksınız. Size en yakın AÖF bürosunun adresini öğrenmek için tıklayınız.

Not: Bu sayfadaki bilgiler saydace bilgilendirme amaçlı olup asıl kaydınız http://aofkayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır.

2021 Açıköğretim Kayıt Tarihleri Açıklandı

ÖSYM’nin, 2021 YKS tercih sonuçlarını açıklamasının ardından üniversite adayları heyecan içinde Açıköğretim kayıt tarihlerini bekliyordu. Öğrencilerin heyecanlı bekleyişi Anadolu Üniversitesi’nin 2021 Açıköğretim kayıt tarihleri hakkındaki…

2021 Açıköğretim Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Milyonlarca açıköğretim öğrencisinin pandemi sürecinde merak ettiği 2021 Açıköğretim Sınav Tarihleri Ne Zaman? sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt geldi. Ziya Selçuk, açıköğretim sınav…

Açıköğretim TYT Baraj Puanı Kaç?

Bildiğiniz üzere Açıköğretim Fakülteleri, ön lisans bölümleri (2 yıllık bölümler) ve lisans bölümleri (4 yıllık bölümler) şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Bu bölümlere gidebilmek için baraj puanını…

Açıköğretim Uluslararası İlişkiler Okumalı mıyım?

Açıköğretim öğrencilerinin sıklıkla tercih ettikleri diğer bir bölüm olan Uluslararası İlişkiler bölümü, dört yılda tamamlanabilecek bir lisans programıdır. Uluslararası İlişkiler bölümü Türkiyedeki ve tüm dünyadaki toplumsal,…

Açıköğretim Kamu Yönetimi Okumalı mıyım?

Anadolu Üniversitesi‘nin en ilgi gören bölümlerinden biri olan Kamu Yönetimi, dört yıllık bir lisans programıdır. Anadolu Üniversitesi‘nin yanı sıra İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerinde…

İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.