Açıktan üniversite okumak istiyorsanız eğer sadece Yükseköğrenime Giriş Sınavı olarak bilinen YGS’ye girmeniz yeterlidir. Sonraki sınav olan LYS’ye girmenize gerek yoktur. Eğer YGS’den aldığınız puan baraj puanını geçiyorsa tercih zamanında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ni tercih edebilirsiniz.
Peki baraj puanı kaç? Açıköğretime gitmek için YGS’den kaç puan almam gerekiyor? diye merak ediyorsanız buradan baraj puanı hakkında detaylı bilgiyi öğrenebilirsiniz.
Baraj puanını geçip, tercih yapıp istediğiniz Açıköğretim Fakültesi bölümüne yerleşirseniz Açıköğretim kayıt tarihleri arasında kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt yaptırmadığınız takdirde sınav puanınızı kullanmamış olursunuz.

ÖSYM’nin, 2021 YKS tercih sonuçlarını açıklamasının ardından üniversite adayları heyecan içinde Açıköğretim kayıt tarihlerini bekliyordu. Öğrencilerin heyecanlı bekleyişi Anadolu Üniversitesi’nin 2021 Açıköğretim kayıt tarihleri hakkındaki…

Milyonlarca açıköğretim öğrencisinin pandemi sürecinde merak ettiği 2021 Açıköğretim Sınav Tarihleri Ne Zaman? sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt geldi. Ziya Selçuk, açıköğretim sınav…

Açıköğretim fakültesi de diğer üniversiteler gibi ön lisans (2 yıllık) ve lisans (4 yıllık) olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bunun yanı sıra, kontenjanı olanlar ve olmayanlar…

Açıköğretim öğrencilerinin sıklıkla tercih ettikleri diğer bir bölüm olan Uluslararası İlişkiler bölümü, dört yılda tamamlanabilecek bir lisans programıdır. Uluslararası İlişkiler bölümü Türkiyedeki ve tüm dünyadaki toplumsal,…

Anadolu Üniversitesi‘nin en ilgi gören bölümlerinden biri olan Kamu Yönetimi, dört yıllık bir lisans programıdır. Anadolu Üniversitesi‘nin yanı sıra İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerinde…
İlk yorum yapan siz olun!